Zwemmen met Vrije Dolfijnen

Tom

 

Dolfijn.

Tom 1 Ik had al geruime tijd (meerdere jaren) het idee om eens een keer met dolfijnen te gaan zwemmen. Wat me tot deze dieren aantrok; verhalen die ik

 gehoord had over intelligente dieren die een speciale band hebben met mensen. Die ondanks dat de mensheid hun veel kwaad doen ze toch mensen 

helpen met het naar land komen, met vissen vangen en met hun gezondheid. (Door middel van hun sonar zien ze in het menselijk lichaam). En dat er 

zelfs mensen zijn die met hun kunnen communiceren.

Mijn voorkeur was een ontmoeting met wilde dolfijnen in warm water. In eerste instantie was ik van plan om dit alleen te gaan doen, maar toen ik de geheel verzorgde groepsreis van Judith zag was ik overstag. De kans dat het mij zou lukken om alleen met dolfijnen in contact te komen schatte ik niet zo groot in en met een boot een week lang in een rif te liggen waar regelmatig dolfijnen komen maakt de kans tot een ontmoeting met dolfijnen wel heel groot. Maar er waren ook twijfels of ik het de hele week wel leuk blijf vinden op zo een klein oppervlak (de boot). Vandaar dat ik een aantal vragen over deze reis had:

-      Is het mogelijk om vanaf de boot aan land te gaan om te wandelen?

-      Hoeveel andere boten liggen er in augustus ongeveer bij dit rif?   Tom 2

-      Zijn er mogelijkheden om te kanoën?

-      Zijn er mogelijkheden om te zeilen in een klein bootje?

-      Hoe vaak zijn de gasten zeeziek?

Maar zonder antwoorden op deze vragen ben ik toch met de reis in augustus 2013 mee gegaan en ik heb van elke seconden genoten.

De vliegreis was lang en het uitstappen was mijn eerste confrontatie met het klimaat van Egypte, een warme muur van lucht waar ik doorheen ging. De bus reis was in het donker zodat ik jammer genoeg weinig van de omgeving kon zien.   Tom 4

Tot zo ver de voorbereidingen, voor mij begon de vakantie pas echt  toen ik in de rubberboot stapten om naar de Sea Dream te varen.

De boot reis naar het rif de volgende dag met stevige wind en flinke golfslag was voor mij een aangename ervaring, verwonderd door het weidse uitzicht.

Direct na het ankeren van de boot ben ik het water in gesprongen voor het eerste lichamelijke contact met de Rode Zee, lekker warm, redelijk zicht en flink zout met veel drijfvermogen.

Vrij snel zagen we een groepje dolfijnen vrij dicht bij de boot en ik wilde er meteen naar toe, Pascal wilde wel met me mee en zo ontstond mijn eerste les van de dolfijnen. In het begin wil ik direct naar hun toe zwemmen maar dat vinden ze niet goed, door evenwijdig aan ze te zwemmen accepteren ze je in hun groepje en konden we lange tijd met ze mee zwemmen. Daar kwam ik tot de realisatie dat ik heel weinig heb in te brengen, het is hun leefgebied waar ze het totaal voor het zeggen hebben. Later ontdekte ik wel dat als je onder water zwemt en hun  een beetje na doe ze het wel leuk vinden en met je gaan spelen.

 

  Tom 3            Ook het snorkelen bij het koraal was een adembenemende ervaring, zoveel verschillende kleuren in een klein gebied,   Tom 5

op de foto’s die ik er later van heb gezien komt dit helemaal niet tot zijn recht (totaal niet zoals ik het mij herinner). Toen ik met mijn gezicht dicht bij een grote schelp kwam en die zich sloot schrok ik mij rot, ik had deze beweging totaal niet verwacht. En toen een murene uit het rif naar mij toe zwom voelde ik mij wat onzeker, hij was groter dan ik.

 

Er is heel veel gebeurd en ik heb te veel ervaringen opgedaan om het hier allemaal te omschrijven. Maar algemeen beschouwt vind ik het

een grandioze reis die perfect was georganiseerd.

 Bij het wegvaren uit het rif kwam er nog een grote groep dolfijnen dicht bij de boot zwemmen alsof ze afscheid kwamen nemen, erg ontroeren voor mij.

En zelfs na thuis komst was de ervaring nog lang niet over. De eerste paar dagen deinde ik nog lekker na en mijn huid voelde ook nog zo lekker aan. Toen de foto’s op de dvd aankwamen ben ik er lang mee bezig geweest om ze te orden, uit te knippen, te plakken en er een foto boek van te maken. De vlugge reünie bij Marieke en Richard vond ik ook heel gezellig. En nu zit ik er weer een stukje over te schrijven dat veel langer is geworden dan een stukje.

 

Al met al, mijn hart zit nog steeds bij de dolfijnen:

 Tom 7 

Judith hartelijk bedank dat je deze ervaringen mogelijk hebt gemaakt.

Groetjes van Tom.

 en ik wens je een helder bewustzijn

.